Wpisy zawierające słowo kluczowe Brownie Przepis.
Przepis na brownie Kulinarny blog
SKŁADNIKI 20 PORCJI 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 3 jajka (temp. pokojowa) 250 g cukru 135 g mąki mała szczypta soli dodatkowo: ok. 50 - 100 g gorzkiej czekolady na wierzch PRZYGOTOWANIE Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Przygotować małą prostokątną foremkę o wymiarach ok. 21 cm x 28 cm (lub o podobnej powierzchni). Posmarować ją masłem i wyłożyć papierem do pieczenia Masło pokroić w kostkę i włożyć do rondelka, dodać połamaną na kosteczki czekoladę i cały czas mieszając roztopić na małym ogniu, odstawić z palnika W oddzielnej misce rozmiksować lub wymieszać rózgą jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem zmiksować lub wymieszać rózgą na gładką masę Dodać mąkę oraz sól i zmiksować na jednolite ciasto. Wyłożyć do przygotowanej blaszki, wyrównać powierzchnię Dodatkową czekoladę pokroić na kawałki i posypać po wie (...) Zobacz cały wpis na blogu » |