Wpisy zawierające słowo kluczowe Danie na ciepło.
Fasolka po bretońsku potrawy jak u babci
Fasolke po bretońsku , najlepiej jest zrobić ją z fasoli jaś . Składniki : 1 kg fasoli jaś 1/2 łyrzeczki soli 2 duże kostki bulionu warzywnego 2 duże cebule 1/2 kg kiełbasy 2 łyżki oliwy z oliwek 1 mały koncentrat pomidorowy 4 łyszki keczupu 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyszka majranku 1 łyszka suszonej bazyli 1/2 łyżeczki mielonego kiminku 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1 listek laurowy sól , pieprz . 1 .Namocz fasole na noc 2. Dodaj oliwe 3. przykryj fasole 4.Posiekaj cebule 5.Podsmarz cebule i kiełbasę 6. przełurz do fasoli 7.Dodać mały puszkę koncentratu pomidorowego 8. przypraw solą i pieprzem 9. majranek mielony, zielem angielskim (...) Zobacz cały wpis na blogu » |