Wpisy zawierające słowo kluczowe Japońskie naleśniki Crepe.
Crepes Moje przepisy
Crepes Składniki: -1 szklanka mąki - 1 3/4 szklanki mleka (pokojowa temperatura) - 2 jajka - 30 gram roztopionego masła - 1 łyżka cukru - szczypta soli Sposób przyżądzenia: - Przesiać mąkę, cukier i szczypte soli przez sitko do miski. - Ubić jajka i mleko w innej misce, aż znikną grudki. - Dodać masło i ubijać wszystko aż powstawnie żółta lejąca masa do nalesników. - Pozostawić mase w pokojowej temperaturze na 15-30 minut. - Rozgrzać patelnie i nalać troche oleju. - Nalać mase i rozprowadz ją po patelni, żeby powstał cieńki naleśnik. - Przewróć naleśnik po około minucie i smaż jeszcze przez około 2 minuty. SMACZNEGO! Zobacz cały wpis na blogu » |