Lustrzana polewa Mała kuchnia - TORTY
Lustrzana glazura z dodatkiem mleka skondensowanego i glukozy: SKŁADNIKI: 1.300 g czekolady (białej, mlecznej lub gorzkiej), posiekanej 2. 150 ml wody 3. 300 g płynnej glukozy 4. 300 g cukru 5. 200 g mleka skondensowanego słodzonego 6. 20 g żelatyny w proszku 7. barwnik spożywczy Żelatynę w proszku zalać wodą tylko do jej przykrycia, odstawić na 10 minut do napęcznienia. WYKONANIE: W garnuszku umieścić cukier, glukozę i wodę. Podgrzać do rozpuszczenia się cukru. Dodać mleko skondensowane słodzone i podgrzać. Zdjąć z palnika i dodać posiekaną czekoladę oraz napęczniałą żelatynę. Wymieszać, do rozpuszczenia się żelatyny i czekolady, dodać barwnik spożywczy, następn (...) Zobacz cały wpis na blogu » |