Bułeczki pogača z jagodami karmelizowanymi w miodzie i syropie z granatu Niedoskonałe by Marta
Bułeczki pogača z kokosem i jagodami karmelizowanymi w miodzie i syropie z granatu Oryginalna wersja bułeczek jest wytrawna, podawana najczęściej z serem peynir, który konsystencją przypomina grecki ser feta, ale jest mniej agresywy w smaku, a przede wszystkim mniej słony. Są nieodłącznym elementem tureckiego śniadania, zawsze podawanego na bogato. Moje wydanie pogačy jest raczej nietypowe, ponieważ w tureckiej kuchni ciężko spotkać połączenie ciasta drożdżowego z owocami. & (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Szybkie Ciasto Przepisy kulinarne
Składniki: - 5 jajek - 1 szkl cukru - 3 szkl mąki - 1 łyżeczka kakao - 1 łyżeczka sody - 4 duże jabłka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - cukier puder (po posypania) Przygotowanie: Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier, po chwili ubijania dodać po 1 żółtku. W osobnej misce wymieszać kakao, mąke, sodę i proszek do pieczenia. Do ubitej piany dodawać na przemian olej i mąkę. Jabłka pokroić w kostkę i dodać do miski. Wymieszać i przełożyć na blachę. Piekarnik nagrzać na 170 stopni i piec przez 45 minut. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego !   (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Wafle przekładane kremem budyniowym! Przepisy kulinarne
Składniki: - wafle tortowe (jedno opakowanie) - budyń waniliowy bez cukru (dwa opakowania) - margaryna 150g (np. Kasia) - cukier (1 szklanki) - mleko (2 szklanki) Przygotowanie: 1. Krem budyniowy. Gotujemy budynie wegług przepisu i odstawiamy do wystygnięcia. Masło rozpuszczamy, dodajemy mleko, cukier. Następnie do rozpuszczonego masla dodajemy budyń i dokładnie miksujemy, na szybkich obrotach. 2. Wafle przekładamy kremem budyniowym. Całość odkładamy do lodówki na około 4 godziny. Smacznego! :D Zobacz cały wpis na blogu » |
Ciasteczka kiffles babuni Kulinaria Tuti
Składniki: *mąka pszenna (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Ciasteczka kiffles babuni Kulinaria Tuti
Składniki: *mąka pszenna (...) Zobacz cały wpis na blogu » |