Słodkości

Wpisy zawierające słowo kluczowe Słodkości.


« najpopularniejsze słowa kluczowe

Bułeczki pogača z jagodami karmelizowanymi w miodzie i syropie z granatu Niedoskonałe by Marta

Bułeczki pogača z kokosem i jagodami karmelizowanymi w miodzie i syropie z granatu      Oryginalna wersja bułeczek jest wytrawna, podawana najczęściej z serem peynir, który konsystencją przypomina grecki ser feta, ale jest mniej agresywy w smaku, a przede wszystkim mniej słony. Są nieodłącznym elementem tureckiego śniadania, zawsze podawanego na bogato. Moje wydanie pogačy jest raczej nietypowe, ponieważ w tureckiej kuchni ciężko spotkać połączenie ciasta drożdżowego z owocami.   & (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Szybkie Ciasto Przepisy kulinarne

  Składniki: - 5 jajek - 1 szkl cukru - 3 szkl mąki  - 1 łyżeczka kakao - 1 łyżeczka sody - 4 duże jabłka  - 1 łyżeczka proszku do pieczenia  - cukier puder (po posypania)   Przygotowanie:  Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier, po chwili ubijania dodać po 1 żółtku. W osobnej misce wymieszać kakao, mąke, sodę i proszek do pieczenia. Do ubitej piany dodawać na przemian olej i mąkę. Jabłka pokroić w kostkę i dodać do miski. Wymieszać i przełożyć na blachę. Piekarnik nagrzać na 170 stopni i piec przez 45 minut. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.  Smacznego !                                         (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Wafle przekładane kremem budyniowym! Przepisy kulinarne

Składniki: - wafle tortowe (jedno opakowanie)  - budyń waniliowy bez cukru (dwa opakowania)  - margaryna 150g (np. Kasia)  - cukier (1 szklanki)  - mleko (2 szklanki)  Przygotowanie: 1. Krem budyniowy. Gotujemy budynie wegług przepisu i odstawiamy do wystygnięcia. Masło rozpuszczamy, dodajemy mleko, cukier. Następnie do rozpuszczonego masla dodajemy budyń i dokładnie miksujemy, na szybkich obrotach. 2. Wafle przekładamy kremem budyniowym. Całość odkładamy do lodówki na około 4 godziny.  Smacznego! :D    

Zobacz cały wpis na blogu »
Ciasteczka kiffles babuni Kulinaria Tuti

Składniki: *mąka pszenna (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Ciasteczka kiffles babuni Kulinaria Tuti

Składniki: *mąka pszenna (...)

Zobacz cały wpis na blogu »

Drogi uĚźytkowniku!

W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.

Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.

 Tak, zgadzam się na nadanie mi "cookie" i korzystanie z danych przez Administratora Serwisu i jego partnerĂłw w celu dopasowania treści do moich potrzeb. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

 Tak, zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora Serwisu i jego partnerĂłw w celu personalizowania wyświetlanych mi reklam i dostosowania do mnie prezentowanych treści marketingowych. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

Wyrażenie powyższych zgód jest dobrowolne i możesz je w dowolnym momencie wycofać poprzez opcję: "Twoje zgody", dostępnej w prawym, dolnym rogu strony lub poprzez usunięcie "cookies" w swojej przeglądarce dla powyżej strony, z tym, że wycofanie zgody nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania na podstawie zgody, przed jej wycofaniem.