Bez glutenu

Wpisy zawierające słowo kluczowe bez glutenu.


« najpopularniejsze słowa kluczowe

Śródziemnomorskie potrawy bez glutenu Na słodko...

Kuchnia śródziemnomorska jest powszechnie uważana za jedną z najzdrowszych na świecie. W końcu bardziej niż inne obfituje ona w świeże warzywa, owoce, ryby, czy zdrowe tłuszcze. Jeśli jednak zależy nam na spotęgowaniu wartości odżywczej tych potraw, warto zwracać uwagę nie tylko na składniki pożądane, takie jak witaminy, czy kwasy tłuszczowe omega, ale także na substancje potencjalnie szkodliwe.     Coraz popularniejszy staje się ostatnio styl żywienia bez glutenu, dlatego też wyzwanie eliminowania pewnych składników z diety warto rozpocząć od usunięcia glutaminianu sodu, skrobi, czy słodu jęczmiennego. I tak na przykład, kupując, czy samodzielnie piekąc aromatyczne pieczywo śródziemnomorskie, jakim jest Foccacia warto najpierw dokładnie przeanalizować jego skład.     Innym produktem, z którego słynie kuchnia śródziemnomorska jest ser feta. (...)

Zobacz cały wpis na blogu »