Bezy Przepisy kulinarne
4 białka 20 gad cukru pudru Szczypta soli 1 łyżka cukry wanilinowego Białka posolić i ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier, cukier waniliowy i ewentualnie łyżkę mąki ziemniaczanej. Delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wyciskać szprycą lub kłaść łyżeczką małe ciasteczka. Suszyć bezy (nie rumieniąc) w piekarniku nagrzanym do 110°C przez 2-3 godziny. Zobacz cały wpis na blogu » |
W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.
Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.