Bigos Jak zarządzać domem - blof
Składniki: 1kg kapusty kiszonej 40dag pieczarek 40dag mięsa wieprzowego (można pomieszać z innym) 2 małe cebule (lub 1 duża) koncentrat pomidorowy przyprawa do bigosu 1 kostka rosołowa sól, pieprz, liść laurowy, kucharek Sposób przyrządzania: Kapustę dobrze wypłukać wodą, następnie nalać świeżej i zagotować (ok. 2h). Wrzucić kostkę rosołową. W trakcie gotowania dolewać wody, gdy jest taka potrzeba kilka razy wymienić wodę i zagotować jeszcze raz. Dobrze ugotowana kapusta musi być miękka. Podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, a następnie dodać mięso pokrojone w średnio duże kawałki. Pieczarki usmażyć osobno, razem z cebulą. Dodać wszystko do kapusty, doprawić solą, pieprzem, kucharkiem i przyprawą do bigosu. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
bigos Przepisy kuchni polskiej
B i g o s Składniki, około 6 porcji: • 30 g suszonych borowików • 150 g suszonych śliwek • 200 ml czerwonego wina wytrawnego • 50 ml brandy lub whisky (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Bigos wyjątkowy Super Gotowanie
Witam, Boże Narodzenie bez bigosu to jak wigilia bez choinki. Polecam bardzo smaczny bigos i łatwy w zrobieniu. Składniki: 1 główka kapusty pekińskiej,25 dag kapusty k (...) Zobacz cały wpis na blogu » |