Biszkopt wypieki słodkie
Cześć! Znalazłam świetny przepis na biszkopt, który może być podstawą do wspaniałych ciast i tortów. link do strony>>> https://www.domowe-wypieki.pl/przepisy/ciasta/344-biszkopt-uniwersalny Zobacz cały wpis na blogu » |
Omlet biszkoptowy Jak zrobić omleta
Ubijamy dwa białka na sztywno dodając do masy 2 łyżeczki cukru - dalej ubijamy. Następnie dodajemy żółtka oraz przesiane 2 łyżeczki mąki pszennej. Całość delikatnie mieszamy. Masę przelewamy na patelnie z roztopioną odrobina masła i przykrywamy pokrywką. (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Biszkopt kakaowy Mała kuchnia - TORTY
SKŁADNIKI: (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Biszkopt Przepisy
Składniki: * 4 (6) jajek * 1/2 (3/4) szklanki mąki przennej * 1/2 (3/4) szklanki mąki ziemniacznej * 3/4 (1) szkanka cukru * 2 łyżki wody * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżka oleju Przygotowanie: 1. Ubić białka na sztywną pianę. 2. Stopniowo dodać cukier. 3. Dodać wodę i olej krótko miksując. 4. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia mieszając delikatnie łyżką. 5. Piec w pierarniku z termoobiegiem ok 35-45 min w temperaturze 180 C. Uwagii: 6 jajek jest na dużą tortownice śr. 26 cm oraz blachę dużą ok. 20x35 cm Jeśli chcesz biszkopt czekoladowy dodaj 3-4 łyżki gorzkiego kakao zamiast mąki pszennej. Zobacz cały wpis na blogu » |
Biszkoptowy sernik kakaowy z truskawkową galaretką Przepisy MichOlo
Jutro przyjeżdżają goście! Trzeba upiec coś prostego, a jednocześnie wyjątkowego i czuć satysfakcję z bycia dobrym gospodarzem. Mam świetny pomysł! Co powiecie na przepyszne ciasto, będące jednocześnie biszkoptem i sernikiem z kakao, przykryte delikatną galaretką z truskawek. Jest zbite, ale wcale nie twarde. Lekko gumowate, a jednak łatwo się kroi. Konsystencja jest trochę sernikowa i odrobinę biszkoptowa, jednak bardziej mokre i cięższe. Uwielbiam je! Spróbujcie sami. (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Pyszne Rafaello-kokosowy raj Słodkości i nie tylko
Kokosowy RAJ- RAFAELLO :) Składniki: Biszkopt: - 6 jajek &nb (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Delikatny biszkopt z jabłkami Słodkości i nie tylko
Delikatny biszkopt z dodatkiem jabłek :) Składniki: - 5 jajek - 1 szklanka mąki - 1 szklanka cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki oleju - 5 średnich słodkich jabłek - cukier puder do posypania ciasta Przygotowanie: (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Gdzie kupić najsmaczniejsze pieczywo w Pszczynie? Piekarnia-Ciastkarnia Jasiek Pszczyna - Pieczywo, Torty, Ciasta, Ciastka, Kawiarnia
Piekarnia Ciastkarnia Kawiarnia Jasiek zajmuje się wypiekiem tradycyjnego śląskiego pieczywa. Mamy sieć piekarni na Śląsku - w Pszczynie, Żorach i Goczałkowicach-Zdroju. Nasze chleby i bułki wypiekane są bez używania konserwantów i polepszaczy. Wszystkie wyroby cukiernicze powstają z bardzo wysokojakościowych, naturalnych składników. Oprócz tradycyjnych chlebów i bułek oferujemy torty okolicznościowe, ciasta deserowe, kanapki, pizzę i inne wyroby piekarnicze. torty, piekarnia, ciastkarnia, pszczyna, cukiernia, kawiarnia (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Pieczenie biszkoptu Desery
Biszkopt można przygotowywać na wiele sposobów. Najlepiej jest najpierw ubić białka na sztywno, powoli dodawać cukier, żółtka, na koniec delikatnie wmieszać mąkę. Formę do pieczenia keksów i spodów tortów trzeba zatłuścić i wysypać bułką tatą lub mąką. Aby ciasto nie opadło i nie stało się zakalcowate, nie należy otwierać piekarnika przed upływem 3/4 czasu potrzebnego do upieczenia. Przed wyjęciem ciasta z formy sprawdzamy patyczkiem, czy jest upieczone. Suchy patyczek wskazuje, że ciasto jest dobre. Jeśli robimy ciasteczka, najpierw upiec biszkopt w niskiej blaszce i z jeszcze ciepłego wykrawaj foremką ciasteczka, które można ozdabiać różnymi polewami. Zobacz cały wpis na blogu » |