Wpisy zawierające słowo kluczowe blaszka do pizzy.
Kilka słów o pizzy Restaurator Bloger
Pizza wywodzi się ze słonecznych Włoch. Jest to tradycyjne danie tamtego regionu. Warto jednak zauważyć, że w każdej części Włoch jest ona przygotowywana w zupełnie inny sposób i będzie się różniła zarówno grubością ciasta jak i składnikami. Jak wygląda prawdziwa włoska pizza Włoska pizza ma bardzo cienkie ciasto, w niektórych jednak regionach Włoch jest ono nieco grubsze. Najlepsza jest z niewielką ilością składników na wierzchu, tak aby nie zabrały całego smaku ciasta, pomidorów i mozzarelli. Prawdziwi włosi wyrabiają ją ręcznie i wkładają do pieca opalanego węglem drzewnym przy pomocy (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Sekret domowej pizzy rodem z włoskiej pizzerii Od kuchni
Chrupiące ciasto, ciągnący się ser, zapach świeżych ziół i soczystych pomidorów – to wszystko kojarzy się z jednym – pysznym, okrągłym plackiem serwowanym niemalże na całym świecie. Pizza, bo o niej mowa smakuje najlepiej w pizzerii i to jeszcze włoskiej. D (...) Zobacz cały wpis na blogu » |