MAKARON PO AZJATYCKU W KREMOWYM SOSIE KOKOSOWYM SZYBKO&SMACZNIE
MAKARON PO AZJATYCKU W KREMOWYM SOSIE KOKOSOWYM Dzisiaj przepis nieco inny. Dla miłośników kuchni azjatyckiej, entuzjastów kuchni wegetariańskiej. Dla ciekawskich, którzy chcą spróbować czegoś innego. Sceptyków, uważających, że dieta jarska to same sałatki i kotleciki sojowe. Z tego właśnie powodu, zachęcamy was do wypróbowania naszego przepisu i wybrania się w podróż do aromatyc (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
KREM BURACZANY Moja Pasja
SKŁADNIKI: -80 dag młodych buraków -5 łyżek oliwy -1 cebula -2 ząbki czosnku -1 łyżeczka posiekanego tymianku -1/2 łyżeczki posiekanej szałwii -2 łyżki soku z cytryny -sól, czarny pieorz, brązowy cukier, kilka łyżek jogurtu greckiego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Buraki umyć,osuszyć i zawinąć w folię aluminiową. Piec ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do temp. 200°C, następnie obrać i pokroić na kawałki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, ząbki czosnku obrać i posiekać lub przecisnąć przez praskę. 2. W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i lekko podsmażyć. Dodać czosnek, tymianek i szałwię, doprawić solą i pieprzem. Smażyć na małym ogniu 2-3 min. 3.Do garnka z cebulą wrzucić pokrojone buraki, dodać sok z cytryny oraz szczyptę cukru i smażyć jeszcze kilka minut. Dodać 1/2 szklanki wody i gotować pod przykryciem 5 min. Zupę zdjąć z ognia i zblendowac na gładki krem. Podawać z jog (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Puree z selera z warzywami Gotuj z Gosią
Mąż strasznie lubi zdrową żywność więc dziś coś na zdrowo. Warzywa pieczone w piekarniku: 2 buraki kroimi w ciemnie plasterki 2 marchewki kroimi w cienkie plasterki. wkładamy do naczynia żaroodpornego solimy, pieprzymy polewamy łyżką miodru sypiemy rozmarynem. Wkłądamy do piekarnika na godzinę w 180stopniach. Puree z selera: 2 selery kroimy w mniejsze kawałki zalewamy mlekiem gotujemy ok pół godz. Pierś z kurczaka w panierce. 2 piersi przekrojamy w zdłuż solimy, piperzymy panierujemy w mące jajku bułce tartej smazymy z dwóch stron Zobacz cały wpis na blogu » |
Krem buraczkowy z owsianką W kuchni po mojemu
Zupa krem buraczkowy z owsianką Składniki: 1 duży burak + 1/2 małego buraka 1/2 marchewki 1/2 pietruszki 3 lub 4 łyżki płatków owsianych 2 kostki rosołowe śmietana do zabielenia 30 % Wykonanie: Marchew, pietruszke oraz buraki umyć i obrać. Do garnka wlać ok. 1l wody i dorzucić 2 kostki rosołowe. Zagotować wodę. Do wrzącego wywaru dodać marchew oraz pietruszke. Gdy warzywa trochę się podgotują dorzucić buraki. Gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Następnie dodać płatki owsiane. Gotować jeszcze ok. 2 minut. Zupę zdjąć z gazu i zblendować. Ostatnim krokiem jest zabielenie zupy. GOTOWE! Smacznego :-) Zobacz cały wpis na blogu » |
Wiesław Kaczmarek (z cyklu Selebrity z Żółwina) Maciej z Żółwina - wszystko o Żółwinie
Wiesław Kaczmarek mieszka w Podkowie Leśnej, ale uprawia dżoging po żółwińskich łąkach i polach. Kiedyś co rano o 6 przebiegał przed moim domem. Miał bardzo dziwny, właściwie nie bójmy się ostrych słów "pokraczny" styl biegania - gdy Wiesław biegnie to wygląda tak jakby hiena bez jednej łapy biegła tyłem. Zobacz cały wpis na blogu » |