KOTLECIKI CUKINIOWO CIECIERZYCOWE EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI: 5 garści ciecierzycy suchej 1 cukinia średnia 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki jogurtu naturalnego(zsiadłe mleko,kefir) ulubione przyprawy - curry, czosnek granulowany, przyprawa do mięsa itp olej do smażenia WYKONANIE Ciecierzyce płuczemy i gotujemy w szybkowarze 40 minut. Cukinie myjemy i ścieramy na grubej tarce. Solimy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie odciskamy wodę z cukini , wyciskamy do tego czosnek i ścieramy cebulę. W blenderze blendujemy ciecierzycę , jajka i jogurt. Łączymy ze sobą składniki, dodajemy przyprawy , mąkę i mieszamy. (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
KOTLECIKI Z CIECIERZYCY Z SOSEM PIECZARKOWYM EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI : 20 dag ciecierzycy 1 jajko 1/2 szklanki płatków owsianych 3-4 łyżki mąki żytniej typ 720 1 marchew 1/2 selera 2 duże czerwone cebule 7-8 ząbków czosnku oliwa z oliwek do smażenia 0,5 kg pieczarek serek wiejski PRZYPRAWY : sól kłodawska, pieprz ziołowy, curry, liść laurowy, kurkuma WYKONANIE (...) Zobacz cały wpis na blogu » |