Czekoladowo-biszkoptowe przekąski Przepisy MichOlo
Takie cukierki czekoladowe zrobiłam, gdy mój pierwszy syn miał kilka miesięcy. Zostały przeznaczone na prezenty z okazji Dnia Babci i Dnia Dziadka. Deser podałam w postaci szaszłyków. Oboje podarowaliśmy swoim dziadkom te pyszności. Okazały się tak syte, że po 2 - 3 kulkach obdarowani byli deserowo i wrażeniowo zaspokojeni, jednak nie zasłodzeni. Bardzo polecam ten deser właśnie na prezent, na imprezę lub po prostu - na przekąskę. (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Brownie bez pieczenia Ciasta, ciasteczka i inne słodkości
Składniki: Masa daktylowa: 300 g suszonych daktyli bez pestek 180 g zmielonych migdałów (lub orzechów laskowych) 130 g posiekanych, dowolnych orzechów (np. włoskich, laskowych, nerkowców, migdałów) 80 g kakao szczypta soli Polewa: 20 g kakao 1 łyżka masła orzechowego, gładkiego ok. 3 łyżek syropu klonowego lub z agawy Sposób przygotowania: Daktyle zalać wrzątkiem do przykrycia i pozostawić na 20 minut. Następnie odsączyć na sitku. Daktyle, zmielon (...) Zobacz cały wpis na blogu » |