Pyszna rozgrzewająca zupa Różne przepisy
Rozgrzewający krupnik na jesienne chłody Składniki: - 3 garście kaszy pęczak zamoczyć na noc - 2 duże marchewki - nieduża pietruszka - ćwiartka niedużego selera - ćwiartka z kurczaka - 2 kostki rosołowe z kurczka - 2,5 litra wody (najlepiej źródlanej lub mineranej niegazowanej) Przygotowanie: Do większego garnka wkładamy oczyszczoną ćwiartkę z kurczaka, startą na tarce włoszczyznę, kostki rosołowe i oczywiście kasze odcedzoną z wody. Wlewamy 2,5 litra wody, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy gaz na najmniejszy i gotujemy około pół godziny. Po tym czasie wyciagamy ćwiartkę z garnka, a zupe gotujemy jeszcze około godzine. Pod koniec gotowania zaprawiamy zupe kwaśną śmietaną i zagotowujemy i rozlewamy na talerze. Najlepiej wygląda posypana natką zielonej pietruszki. &nbs (...) Zobacz cały wpis na blogu » |