Drylownica niezastapiona w każdej kuchni Kulinaria i Ja
Robiąc przetwory na zimę, np. kompoty wiśniowe, czy czereśnie w zalewie, niezbędne staje się wyjmowanie pestek. Ręcznie może to zająć całe godziny i spowodować duży bałagan. Jak temu zapobiec? Drylownica Jest to niewielka rzecz, która skonstruowana jest tak, by po położeniu na niej małego owocu wyjąć z niego pestkę. Nie trzeba przy tym brudzić własnych rąk. Jeden ruch ręki wystarczy, by pozbyć się niechcianego środka z wybranego owocu. Do zalet drylownicy należy to, że pomoże ona zaoszczędzić wiele czasu, oraz uchroni przed zabrudzeniem ostrym dla dłoni i barwiącym ubrania, ciemnym sokiem wiśni. Jak więc widać drylownica jest niezastąpiona w czasie przygotowywania dżemów, ciast i różnego rodzaju de (...) Zobacz cały wpis na blogu » |