Faszerowanie

Wpisy zawierające słowo kluczowe faszerowanie.


« najpopularniejsze słowa kluczowe

Pora na pomidora Jak gotować by nie spalić chaty...czyli

Zobacz cały wpis na blogu »
Faszerowana cukinia Przepisy kulinarne

  mielone mięsoryżcebulacukinia Z mięsa, ryżu i cebulki zrobić farsz jak do gołąbków. Cukinie dokładnie umyć, obciąć końce i przekroić na pół. Wydrążyć pestki i posolić środek. Następnie włożyć przygotowany i doprawiony farsz. Złączyć obie połówki (aby się nie rozchodziły można to zrobić za pomocą wykałaczek spinając ją po bokach albo poprzez nitkę). Cukinie wkładać do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masełkiem. Na cukinie nałożyć parę pasków masła i posypać je solą i innymi przyprawami według gustu. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 250 stopni i piec dotąd aż zmięknie. Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.

Zobacz cały wpis na blogu »