przepis na gołąbki Najlepsze dania w Polsce
Składniki: – 1 główka średniej białej kapusty – 500g mielonego mięsa wieprzowego lub mieszanego (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
GOŁĄBKI EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI : główka kapusty 1,5 szklanki ryżu surowego passata pomidorowa 6-8 pieczarek 2-3 cebule sól,pieprz do smaku WYKONANIE W garnku gotujemy 5 szklanek wody. Ryż płuczemy w zimnej wodzie i wrzucamy na osolony wrząte (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Gołąbki Jak zarządzać domem - blof
Składniki: Kapusta włoska lub młoda biała (luźna, płaska, lekka, żeby liście dobrze odchodziły) 1kg mięsa wieprzowo-wołowego chudego 3 torebki ryżu (gotować około 10min – ryż nie może być za miękki) 2 cebule lub 1 duża 1,5 drobno pokrojonego ząbka czosnku 2 jajka pieprz, sól, vegeta, magii Sposób przyrządzania: Wymieszać wszystkie składniki ręką. Kapustę sparzyć w dużym garnku z odrobiną soli pod przykryciem dotąd, aż liście zaczną odchodzić i będą miękkie (wyciąć głąb). Kiedy liście będą już miękkie wyjmować pojedynczo i odcinać grzbiety, tak żeby nie uszkodzić liścia. Farsz zawijać w ciepłe liście. Małe liście zostawić na koniec. Sos Składniki: 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 2 listki laurowe 6 x ziele angielskie 5 kostek rosołowych Vegeta (...) Zobacz cały wpis na blogu » |