Gofry na mące konopnej Olej CBD, herbata konopna, maść konopna - Konopna Farmacja Poznań
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego lepiej zrobić deser samemu. Obecny czas sprawił, że bardzo dużo czasu spędzamy w domu. Często powoduje to, że dopada nas tzw. nuda . Niejednokrotnie nachodzi nas ochota na "coś słodkiego" :) Czy jest sposób, aby przygotować coś, co będzie jednocześnie pyszną przekąską, a także będzie zdrowe ? Jeśli posiadasz gofrownicę ten przepis jest dla ciebie ! (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Gofry Kogelmogel
Gofry Skladniki: 50 g oleju rzepakowego 50 g cukru 180 g maki 2 jajka 160 g mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Cukier waniliowy (16g) Wykonanie: W jednej misce ubić pianę z białek na sztywno. W drugiej misce mikserem połączyć resztę składników. Pianę delikatnie połączyć z ciastem przy pomocy kopystki. Nakładać na rozgrzaną gofrownicę i piec do zrumienienia. Aby gofry były chrupiące należy po upieczniu układać je na kratce do przestygnięcia. (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Gofry Słodkie przepisy
Najlepsze gofry - chrupiące z wierzchu i lekkie jak piórko :-). Dzięki ubitym białkom delikatnie wmieszanym do ciasta gofry ładnie wyrastają i są bardzo puszyste. Pyszne z bitą śmietaną i owocami, idealne na deser! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
GOFRY Jak najsmaczniej!
GOFRY DOMOWE Lekkie i chrupiące. SKŁADNIKI (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Gofry Desery
Przepis na gofry: Składniki 4 jajka 0,5 l wody 0,2 l mleka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia mąki ok. 70-80 dag (ile zabierze) cukier waniliowy Wykonanie Jajka ubić z cukrami, dodać wodę, olej, mąkę z proszkiem do pieczenia - dokładnie zmiksować. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, jeśli trzeba dodać maki lub wody. Upieczone gofry nie należy kłaść jedno na drugim - robią się gumowe. Podawać wg upodobań. Zobacz cały wpis na blogu » |
Gofry Gofry
Składniki dla 4-6 osób mąka, 1 1/2 szklankijajka, 2mleko, 1 szklankacukier, 2 łyżkimasło, 2 łyżkiproszek do pieczenia, 3 łyżeczkisól, szczypta Białka oddziel od żółtek, po czym ubij z nich sztywną pianę. Do miski przesiej mąkę i mieszając, powoli wlewaj mleko. Potem dodaj żółtka, cukier, proszek do pieczenia, sól i roztopione chłodne masło. Gdy ciasto uzyska jednolitą konsystencję, delikatnie wmieszaj w nie pianę. Rozsmarowuj porcje ciasta w gofrownicy i kolejno piecz jasnozłote gofry. Zobacz cały wpis na blogu » |