Pieczona golonka kulinaria
Składniki: * 1 golonka * szklanka piwa * sól * pieprz * liść laurowy * tłuszcz do formy Przygotowanie: 1. Golonkę opalić, oskrobać, opłukać, zalać wrzątkiem, włożyć liść laurowy, gotować 15 minut. 2. Wyjąć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Ułożyć na blasze. Piec 10 minut w temperaturze 200 st. C. 3. Zmniejszyć temperaturę do 180 st. C. Piec jeszcze godzinę, obracając i polewając piwem. 4. Przekroić na pół. Podawac z kiszona kapustą. Zobacz cały wpis na blogu » |
W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.
Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.