Ryba w cieście piwnym kulinaria
Ilość porcji: 4 Składniki: * 800 g filetów z dorsza (mintaja lub morszczuka) * sok z 1 cytryny * 2-3 ząbki czosnku * 1 łyżeczka startego świeżego imbiru * sól, pieprz * 1 szklanka jasnego piwa * 2 jajka * 250 g mąki * curry * olej do głębokiego smażenia Przygotowanie: 1. Filety opłukać, osuszyć. Sok z cytryny wymieszać ze zmiażdżonymi ząbkami czosnku, imbirem, szczyptą soli i pieprzu. Przygotowaną marynatą posmarować filety z dorsza z obu stron i pokroić na paski szerokości 3 cm. Odstawić pod przykryciem do lodówki na około 30 (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.
Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.