Pieczeń z indyka GOTUJ Z DANĄ
Witam zapraszam do mojej kuchni dzisiaj chcę wam zaproponować przepis prosty ale smaczny soczystą pieczeń z piersi indyka. Jesli macie ochotę zapraszam. Składniki; 1 kg.piersi z indyka 2 ząbki czosnku, 3 gałązki rozmarynu, 1 łyżka oliwy sól, pieprz, 2 cebule ,2 łyżeczki grubej soli 30 dag.cukinii, 1 cytryna 50 dag.małych ziemniaków Sposób przyrządzania; Mięso umyć i osuszyć,natrzeć oliwą ,czosnkiem(czosnek,przecisnąć przez praskę) solą oraz pieprzem.Na wierzchu ułożyć gałązki rozmarynu,obiązać mięso nitką. Pieczeń umieścić na blaszce i piec w piekarniku 50 minut w temperaturze 200 stopni. Cebulę obrać i podzielić na małe cząstki.Ziemniaki umyć ,podzielić na połówki. Posypać blachę z mięsem grubą solą.Ułożyć ziemniiaki i cebulę . Włożyć do piekarnika i piec z mięsem przez 40 minut. Cukinię oczyścić ,pokroić na kawałki,ułożyć obok warzyw po 15 minut (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Indyk Ptaki
Indyk to ptak z rzędu grzebiących. Cechy charakterystyczne: Ubarwienie upierzenia czarne, posiada białe prążki. Na szyi i głowie nie ma upierzenia. Na głowie zwisająca naga skóra w kolorze czerwonym ,który zmienia się w biały w zależności od pory roku. Skrzydła i ogon rozłożyste. (...) Zobacz cały wpis na blogu » |