Wpisy zawierające słowo kluczowe konserwa domowa.
Coś pysznego do chleba Różne przepisy
Konserwa domowa do pajdy chleba Składniki: - 1 kg słoniny bez skóry - 40 dag mięsa wieprzowego zmielonego w domu - 30 dag wędzonego chudego podgardla - 2 laski kiełbasy bez skóry - 2 duże cebule - 4-5 ząbków czosnku Przygotowanie: Wszystkie składniki pokroić na małe kawałki. Nastepnie wszystko razem zmielić. W większym naczyniu, na małym ogniu stopić, często mieszając. Kiedy masa będzie lekko brązowa posolić i wymieszać. Nastepnie rozlać do słoiczków, które nalezy zakręcić i postawić na kocu dnem do góry i przykryć, tak jak postępuje sie z wekami. Po ostygnięciu wstawić do lodówki. Pyszne z pajdą razowego chleba i dobrym kiszonym ogórkiem. &nb (...) Zobacz cały wpis na blogu » |