Koperkowy łosoś gotowany na parze z ziemniakami, zielonymi szparagami i sosem holenderskim Kuchnia własnoręcznie robiona
Koperkowy łosoś gotowany na parze z ziemniakami, zielonymi szparagami i sosem holenderskim. Składniki: - 150 g łososia - pęczek koperku świerzego -2 plasterki cytryny - 3 średnie ziemniaki - 5 zielonych szparagów - szczypta soli i pieprzu 1. Łososia obsypujemy solą i pieprzem posypujemy siekanym koperkiem i na to kładziemy dwa plastry cytryny. 2. Ziemniaki obieramy kroimy w kostke gotujemy do miętkości, na garnku z gotującymi sie ziemniakami stawiamy sitko i do niego wkładamy przygotowanego łososia. 3. łososia na parze gotujemy okolo 20 -25 minut. Sos holenderski: - 1 żółtko - 50 g masła (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Knedle serowe z koperkiem kulinaria
Ilość porcji: 4 Składniki: * 80 dag tłustego sera twarogowego * 10 dag kaszy mannej * 4 jajka * szczypta soli * szczypta białego pieprzu * 2 łyżky koperku (świeży lub suszony) * 3 łyżki masła (do polania) Przygotowanie: 1. Ser zmielić lub zmiksować wraz z kaszą manną, jajkami, solą, pieprzem i koperkiem. 2. Z otrzymanej masy formować knedle, gotować je w posolonej wodzie, wyjmować łyżką cedzakową po wypłynięciu na powierzchnię. 3. Podawać polane stopionym masłem wymieszanym z koperkiem. Zobacz cały wpis na blogu » |