Bielactwo - białe plamy na skórze biblia
Jak pozbyć się białych plam na skurzę - bielactwo ? Metoda mojej babci była bardzo prosta widoczna i skuteczna. Orzech włoski inaczej Juglans regia (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
2-latka Gabrysia Mała kuchnia - TORTY
Zobacz cały wpis na blogu » |
Wuzetka przepisy - Milki
CIASTO:jajka - 2 szt (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Karpatka przepisy - Milki
CIASTO:jajka - 4 sztmąka pszenna - 120 g (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Zebra z kremem karpatkowym przepisy - Milki
CIASTO:jajek - 5 (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Ciasto Krówka przepisy - Milki
Ciasto:· jajka 4 szt· mąka pszenna 3/4 szkl· budyń toffi 1 op· kakao 0,5 łyżki· proszek do pieczenia 1 łyżeczka· cukier 3/4 szkl· sólPoncz:· woda 1/2 szkl· cukier 1 łyżeczka· kawa rozpuszczalna 1 łyżkaMasa:· śmietana kremówka 350 ml· cukier puder 2 łyżki· śmietan-fix 1 opDekoracja· masa kajmakowa 1 op· perełki czekoladowe (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Babeczki cytrynowe z kremem przepisy - Milki
żółtka - 4 sztbiałka - 4 szt (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Babeczki z masą śmietanowo - truskawkową przepisy - Milki
Mąka pszenna – 2 szklanki Cukier – ½ szklanki (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Babeczki waniliowe z kremem karpatkowym przepisy - Milki
Babeczki:mąka pszenna - 2 szkljajka - 3 szt (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
TRADYCYJNY KREM MAŚLANY Mała kuchnia - TORTY
SKŁADNIKI: – 4 całe jajka, – 1,5 szklanki cukru, – cukier waniliowy, – 2 kostki dobrego jakościowo masła, – aromat zapachowy (arakowy, rumowy, migdałowy itd), – kakao, kawa, biała czekolada itp (jeżeli krem ma być smakowy) – opcjonalnie bakalie, orzechy – wedle uznania WYKONANIE: Ubijamy białka na sztywną pianę. Następnie wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Kontynuujemy ubijanie do momentu roztarcia cukru, gdy nie będzie widać już drobinek. Dodajmy żółtka i jeszcze chwilę ubijamy. Masło, które musi mieć temperaturę pokojową (wcześniej 2 h wyjmujemy je z lodówki) ucieramy malakserem. Powoli, po łyżeczce, dodajemy zimnej masy jajecznej. Gdy krem jest już gotowy, dodajemy aromat, czekoladę, bakalie itd. wedle uznania. Zobacz cały wpis na blogu » |
Krem śmietankowy Mała kuchnia - TORTY
Składniki: pełna szklanka śmietanki 30 % - 300 g 250 g sera mascarpone - klasyczne, mniejsze opakowanie 3 czubate łyżki drobnego cukru (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Krem malinowy Mała kuchnia - TORTY
SKŁADNIKI: 500 ml (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Krem jak dawniej... Mała kuchnia - TORTY
SKŁADNIKI: - 4 jajka - 1 – 1,5 (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Wafle przekładane kremem budyniowym! Przepisy kulinarne
Składniki: - wafle tortowe (jedno opakowanie) - budyń waniliowy bez cukru (dwa opakowania) - margaryna 150g (np. Kasia) - cukier (1 szklanki) - mleko (2 szklanki) Przygotowanie: 1. Krem budyniowy. Gotujemy budynie wegług przepisu i odstawiamy do wystygnięcia. Masło rozpuszczamy, dodajemy mleko, cukier. Następnie do rozpuszczonego masla dodajemy budyń i dokładnie miksujemy, na szybkich obrotach. 2. Wafle przekładamy kremem budyniowym. Całość odkładamy do lodówki na około 4 godziny. Smacznego! :D Zobacz cały wpis na blogu » |
Kosmetyki do testowania. Mrs. Miisz
𝑫𝒛𝒊𝒆𝒏 𝒅𝒐𝒃𝒓𝒚 🖤 ⠀ Ostatnio przyszła do mnie paczka od @bernard_cassiere.poland w której znajdowały się 3 produkty a dokładniej Micro peeling, Maska dotleniająca na bazie miodu oraz Dwufazowy krem dotleniający. Powiem Wam, że zapach było czuć już po otworzeniu kartonu. Rozpoczęłam już używanie także niebawem pojawią się dokładne recenzje każdego z produktów. Uchyle już wam rąbka tajemnicy, że są tu na prawdę perełki 😍 Oczywiście otrzymałam dla Was kod miisz10 który daje Wam 10% zniżki na produkty Bernard Cassire ❤️ (...) Zobacz cały wpis na blogu » |