Wpisy zawierające słowo kluczowe kuchnia indyjska.
Palak Gosth czyli baranina ( wołowina) w sosie szpinakowym Żona Pakistanczyka gotuje
Palak Gosth czyli niezwykle aromatyczna potrawa kuchni pakistańskiej,która skradnie Wasze serca i rozpieścić podniebienie. Przepis jest mój hmmm a właściwie ukradłam go mojemu pakistańskiemu księciu- więc nie ma mowy o pomyłkach :-) Zakładajcie fartuchy- zaczynamy Palak Gosth Składniki : 400 g baraniny ( wołowiny) 500 g szpinaku 3 łyżki stołowe oleju 2 średnie cebule pokrojone 3 ząbki czosnku przecisniete przez praske 1 łyżka stołowa startego imbiru 2 łyżki stołowe kolendry 1 łyżka stołowa czerwonego chilli 1 łyżka kminu rzymskiego 2 łyżki stołowe garam masala 2 średnie papryczki chilli zielone 2 pomidory pokrojone w kostkę lub jedna puszka pomidorów (...) Zobacz cały wpis na blogu » |