LASAGNE Polska Kuchnia
Dziś pokażemy wam coś dosyć pracochłonnego. Wtorek już drugi dzień tygodnia, rozpoczęliśmy tydzień ciężkim i pracowitym poniedziałkiem. Co powiecie na połączenie mięsa mielonego z makaronem? Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł by po ciężkim i pracowitym dniu zjeść coś pysznego! Zabieramy się do pracy! Przepis : -cebula 2 sztuki -czostnek ząbki 2 sztuki -Fix LASAGNE knorr 1 opakowanie -mięso mielone wołowe 500 gram (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Lasagne Jak zarządzać domem - blof
Składniki: 12-14 płatów makaronu lasagne 0,5kg mięsa mielonego 1 duża cebula puszka pomidorów w kawałkach starty żółty ser 2 łyżki masła oregano, bazylia, pieprz, sol, gałka muszkatołowa Sposób przyrządzania: Cebulę obrać, pokroić w drobna kostkę, podsmażyć. Dodać mięso mielone i smażyć aż straci różowy kolor, następnie dodać pomidory z puszki, bazylię i oregano. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić po przykryciem około 30 min. Później odkryć i dusić jeszcze 10 min. Osobno przygotować sos beszamelowy. Wlać do naczynia żaroodpornego trochę oleju, tak żeby dno było natłuszczone, ale bez przesady. Układać 3 lub 4 warstwy w kolejności: 1. płat makaronu, 2. sos beszamelowy, 3. mięso. Na wierzchu ostatnie płaty polać sosem besza (...) Zobacz cały wpis na blogu » |