TARTA ŻYTNIA Z OWOCAMI EKO KUCHNIA VIOLI
Wymyśliłam, że placuszek ten będzie się nazywał ...tarta...😊 oczywiście na mące żytniej ekologicznej Zastanawiałam się czego użyć zamiast tych naszych "pysznych", sklepowych kremów ( których sama oczywiście używałam, zanim zaczęłam dokładnie czytać skład 😉) i.... wymyśliłam... Kasza manna...wpasowała mi się tu jak talala😁 SKŁADNIKI : 3 szkl. mąki żytniej typ720 (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
PATISON W PANIERCE EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI : 2 patisony 2 szklanki płatków owsianych, zmielonych 2-3 jajka olej słonecznikowy sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, papryka wędzona WYKONANI &n (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
BABKA POMARAŃCZOWA NA ŻYTNIEJ MĄCE EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI : 20 dag. mąki żytniej typ 720 6 jajek 3-4 łyżki miodu 2 łyżki karobu sok i skórka otarta z 1 pomarańczy 1 łyżeczka sody 6 łyżek oliwy z oliwek płatki migdałów WYKONANIE (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
KOPYTKA Z MĄKI ŻYTNIEJ EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI : 12 ziemniaków 1 jajko 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3-4 szklanki mąki żytniej typ720 sól kłodawska 1 łyżka oliwy z oliwek WYKONANIE (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
PLACEK Z JABŁKAMI NA ŻYTNIEJ MĄCE EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI : 2 kg. jabłek (ulubionych) 2-3 szklanki mąki żytniej typ 720 pół kostki masła 3 jajka 3 białka 4 łyżki miodu cynamon olej kokosowyn nierafinowany 1 łyżeczka sody (opcjonalnie) WYKONANIE (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Racuszki Twarogowe Mam nadzieję, że schudnę
Racuszki Twarogowe (nie mam zdjęcia, ale obiecuję, że gdy następnym razem je zrobię to zaktualizuje ten post) - 250g twarogu - 1 jajko - łyżeczka miodu - kropla aromatu waniliowego - szczypta sody czyszczonej - 1/4 szklanki mąki żytniej - 50 ml mleka - jogurt naturalny - dżem (w moim przypadku morelowy) Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajko, miód, mleko, sodę, mąkę i kroplę aromatu. Wszystko wymieszać. Smażyć placuszki na patelni teflonowj bez dodatku tłuszczu, aż się zarumienią. Po nałożeniu na talerz na placuszka rzucić łyżkę jogurtu i łyżkę dżemu. Myślę, że równie dobre było by z świeżymi owocami :) Inspirację na danie zaczerpnęłam z książki "Gotuj zdrowo i ze smakiem" część 2 z NaturHouse (...) Zobacz cały wpis na blogu » |