Mąka żytnia

Wpisy zawierające słowo kluczowe mąka żytnia.


« najpopularniejsze słowa kluczowe

TARTA ŻYTNIA Z OWOCAMI EKO KUCHNIA VIOLI

 Wymyśliłam, że placuszek ten będzie się nazywał ...tarta...😊 oczywiście na mące żytniej ekologicznej Zastanawiałam się czego użyć zamiast tych naszych "pysznych", sklepowych kremów ( których sama oczywiście używałam, zanim zaczęłam dokładnie czytać skład 😉) i.... wymyśliłam... Kasza manna...wpasowała mi się tu jak talala😁     SKŁADNIKI :  3 szkl. mąki żytniej typ720 (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
PATISON W PANIERCE EKO KUCHNIA VIOLI

    SKŁADNIKI :  2 patisony 2 szklanki płatków owsianych, zmielonych 2-3 jajka olej słonecznikowy sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, papryka wędzona   WYKONANI                                                                 &n (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
BABKA POMARAŃCZOWA NA ŻYTNIEJ MĄCE EKO KUCHNIA VIOLI

    SKŁADNIKI :  20 dag. mąki żytniej typ 720 6 jajek 3-4 łyżki miodu  2 łyżki karobu  sok i skórka otarta z 1 pomarańczy  1 łyżeczka sody  6 łyżek oliwy z oliwek  płatki migdałów    WYKONANIE              (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
KOPYTKA Z MĄKI ŻYTNIEJ EKO KUCHNIA VIOLI

  SKŁADNIKI :  12 ziemniaków  1 jajko 3 łyżki mąki ziemniaczanej  3-4 szklanki mąki żytniej typ720  sól kłodawska  1 łyżka oliwy z oliwek   WYKONANIE            (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
PLACEK Z JABŁKAMI NA ŻYTNIEJ MĄCE EKO KUCHNIA VIOLI

  SKŁADNIKI :  2 kg. jabłek (ulubionych) 2-3 szklanki mąki żytniej typ 720 pół kostki masła 3 jajka  3 białka 4 łyżki miodu  cynamon olej kokosowyn nierafinowany  1 łyżeczka sody (opcjonalnie)   WYKONANIE            (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Racuszki Twarogowe Mam nadzieję, że schudnę

Racuszki Twarogowe (nie mam zdjęcia, ale obiecuję, że gdy następnym razem je zrobię to zaktualizuje ten post) - 250g twarogu - 1 jajko - łyżeczka miodu - kropla aromatu waniliowego - szczypta sody czyszczonej - 1/4 szklanki mąki żytniej - 50 ml mleka - jogurt naturalny - dżem (w moim przypadku morelowy) Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajko, miód, mleko, sodę, mąkę i kroplę aromatu. Wszystko wymieszać. Smażyć placuszki na patelni teflonowj bez dodatku tłuszczu, aż się zarumienią. Po nałożeniu na talerz na placuszka rzucić łyżkę jogurtu i łyżkę dżemu. Myślę, że równie dobre było by z świeżymi owocami :)   Inspirację na danie zaczerpnęłam z książki "Gotuj zdrowo i ze smakiem" część 2 z NaturHouse (...)

Zobacz cały wpis na blogu »