ciasto II wzloty i upadki
Ciasto II- coś w rodzaju pijaka :)Robimy biszkopt na prostokątnej blasze bez kakao albo z kakao- przepis niżej :) Krem: tzw karpatkowy: 2 budynie bananowe, waniliowe lub śmietankowe, 1- 1,5 szklanki cukru, 3 szklanki mleka- zrobić budyń, jak ostygnie utrzeć z kostką Kasi margaryny. Rozsmarować na biszkopcie.Poncz: pół szklanki wody, łyżka cukru- zagotować, ostudzić, dolać pół szklanki wódkiMoczyć biszkopty okrągłe w ponczu, układać na masieJak zostanie ponczu to moczymy w nim rodzynki- ilość wg upodobań, ale tak średnio 200 gramRobimy lub kupujemy polewę czekoladową, mieszamy z namoczonymi rodzynkami (odsączone) i polewamy ciasto. Domowa polewa: I: tabliczka mlecznej czekolady rozpuszczona w miseczce nad wrzątkiem, wymieszana z czubatą łyżką masła i dwoma łyżkami mlekaII: Pół kostki margaryny, 6 łyżek cukru, 4 łyżki kakao, 3-4 łyżki mleka lub śmietanki- można po przestygnięciu zagęścić mlekiem w proszku- ok 2 łyżki (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczaÄÂâÂÄ Ci coraz lepsze usÄ âÂÂugi. By mÄÂĂĹc to robiÄÂâÂÄ prosimy, abyÄ âÂĹ wyraziÄ â zgodÄÂâÂË na dopasowanie treÄ âÂĹci marketingowych do Twoich zachowaÄ â w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam czÄÂâÂËÄ âÂĹciowo finansowaÄÂâÂÄ rozwÄÂĂĹj Ä âÂĹwiadczonych usÄ âÂÂug.
PamiÄÂâÂËtaj, Ä ĂĹşe dbamy o TwojÄÂâÂĹ prywatnoÄ âÂĹÄÂâÂÄ. Nie zwiÄÂâÂËkszamy zakresu naszych uprawnieÄ â bez Twojej zgody. Zadbamy rÄÂĂĹwnieÄ ĂĹş o bezpieczeÄ âÂÂstwo Twoich danych. WyraÄ ĂĹşonÄÂâÂĹ zgodÄÂâÂË moÄ ĂĹşesz cofnÄÂâÂĹÄÂâÂÄ w kaÄ ĂĹşdej chwili.