Ostryga

Wpisy zawierające słowo kluczowe ostryga.


« najpopularniejsze słowa kluczowe

Ostrygi zapiekane kulinaria

Ilość porcji: 2   Składniki: * 12 ostryg * biały pieprz - świeżo zmielony * 2 łyżki drobno tartej bułki * 4 łyżki sera gruyere * 1 łyżka masła * 1 kg grubej soli * 1 cytryna   Przygotowanie: 1. Otworzyć ostrygi. Wyjąć delikatnie mięso i odsączyc na sitku. Głębsze miseczki muszli umyć starannie i osuszyć. 2. Muszle ułozyc w naczyniu do zapiekania, wysypanym dość grubą warstwą soli. Na dno każdej muszli wsypać szczyptę tartej bułki. Na to wrzucić odrobinę startego pieprzu. W każdej muszli położyć delikatnie jedną ostrygę. 3. Wierz osypać start (...)

Zobacz cały wpis na blogu »

Drogi użytkowniku!

W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.

Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.

 Tak, zgadzam się na nadanie mi "cookie" i korzystanie z danych przez Administratora Serwisu i jego partnerów w celu dopasowania treści do moich potrzeb. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

 Tak, zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora Serwisu i jego partnerów w celu personalizowania wyświetlanych mi reklam i dostosowania do mnie prezentowanych treści marketingowych. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

Wyrażenie powyższych zgód jest dobrowolne i możesz je w dowolnym momencie wycofać poprzez opcję: "Twoje zgody", dostępnej w prawym, dolnym rogu strony lub poprzez usunięcie "cookies" w swojej przeglądarce dla powyżej strony, z tym, że wycofanie zgody nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania na podstawie zgody, przed jej wycofaniem.