Wpisy zawierające słowo kluczowe pojemniki na ciasto.
Rozwałkuj jak najlepiej i przechowuj jak najdłużej z wałkiem i pojemnikiem na ciasto! Blog kuchmistrza
Jak ważne dla samego procesu powstawania ciasta jest jego właściwe rozwałkowanie? Czy ciasto, którego nie będziemy przechowywać w specjalnym pojemniku rzeczywiście zachowa swoją świeżość dłużej, niż bez niego? Te i inne pytania stanowią tak naprawdę pytania o konieczność wykorzystywania w trakcie procesu produkcji i przechowywania ciasta - wałka do ciasta lub pojemników, specjalnie na nie przeznaczonych. Wałek do ciasta to najczęściej drewniany, rzadziej plastikowy przyrząd o okrągłym przekroju, służący do jak najcieńszego rozwałkowywania ciasta. Z kolei pojemniki na ciasto występują w różnych kształtach i rozmiarach, i służą do jak najbardziej komfortowego, estetycznego i higienicznego przechowywania lub transportu ciasta. (...) Zobacz cały wpis na blogu » |