Od czegoś trzeba zacząć Matka Polka Postępowa
Od czegoś trzeba zacząć... No i chyba najlepiej zacząć od przystawki... SAŁATKA CZOSNKOWA, przez moje dzieci zwana "Ziemniaczkami po grecku" absolutnie nie polecana dla pracowników biur obsługi klienta Historia tej potrawy ma swój początek w tawernie Myrtoon w miejscowości o swojskiej nazwie Poulithra w Grecji, na pólwyspie Peloponez. Oczywiście chcieliśmy spróbować lokalnych specjałów i polecono nam "Greek garlic salad", haha... w życiu bym się nie domyśliła czytając w karcie, że podadzą mi talerz ziemniaków...Pomimo swej prostoty, potrawa wybitna, uzależniająca i syta. (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
witam o jedzeniu nie tylko kalorycznym i podróżach nieidealnych
Uwielbiam kombinować w kuchni i przerabiać różne potrawy, wymyślać nowe oraz konsumować i próbować już istniejące :-) Zdarza się, że potrawę, którą wymyśliłam (jak mi się wydawało) ktoś już wcześniej odkrył, ale się tym nie przejmuję, bo ogromną radość sprawia mi bawienie się w kuchni. Z racji tego, że jestem osobą otyłą czasami staram się odchudzić jakieś potrawy - co nie zawsze jest proste - ale próbuję. Uwielbiam też gotować i robić różne przystawki na imprezy. radość jak zbieram puste talerze jest bezcenna :-)) Zobacz cały wpis na blogu » |