Racuchy

Wpisy zawierające słowo kluczowe racuchy.


« najpopularniejsze słowa kluczowe

KRYZYSOWE RACUCHY Z mojego życia. ETERYCZNAKARINA

WITAM,  Dziś robiłam racuchy z jabłkami. Są mega szybkie bez drożdzy, z resztek nabiału typu śmietana 18 % , jogurt grecki , jogurt natualny (jednak on jako dodatek-raczej potrzeba gęstej konsystencji).  Ja akurat dysponując tym co w lodówce stworzyłam z takie mixu ciasto.  Składniki na 1 porcję : 250 ml nabiału z wyżej wymienionych lub mix (zależy co mamy w lodówce) 1 jajko , 3 ły (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Racuchy Kogelmogel

Racuchy 400 g jogurtu naturalnego typu grecki 2 jajka 1 opakowanie drożdży instant (7g) 300 g maki 2 duże jablka   Wykonanie; Jogurt wraz z drozdzami i jajkami wymieszać na jednolitą masę, dodać mąkę oraz jablka pokrojone w mała kosteczke, wymieszać dokładnie.  Ciasto w konsystencji jest bardzo gęste.  Odstawić na godzine w ciepłe miejsce.  (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
MAŚLANKOWE RACUCHY Z JABŁKAMI Karolina Snowarska

 3 jabłka 10 dag masła 3 łyżki soku z cytryny 2 jajka 3 łyżki cukru  szczypta soli 1 szklanka maślanki 50 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia olej cukier wymieszany z cukrem waniliowym do posypan (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
RACUCHY Z JABŁKAMI Jak najsmaczniej!

SZYBKIE RACUCHY Z JABŁKAMI SKŁADNIKI (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Racuchy z bananami Mam nadzieję, że schudnę

Racuchy z bananami   - szklanka mleka - 2 jajka rozmiar M - 3/4 szklanki mąki pszennej - szczypta soli - 2,5 banana (miałam 2 banany, ale jeden z nich był dłuższy o połowę tego pierwszego) - 1 opakowanie cukry waniliowego - pół łyżeczki cynamonu - pół łyżeczki proszku do pieczenia   - cukier puder do posypania - olej do smażenia   Wszystkie składniki(oprócz banana) połącz w misce i miksuj mikserem. Banany rozgnieć widelcem i dodaj do pozostałych składników, miksuj do połączenia się składników. Jeśli (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Racuszki Twarogowe Mam nadzieję, że schudnę

Racuszki Twarogowe (nie mam zdjęcia, ale obiecuję, że gdy następnym razem je zrobię to zaktualizuje ten post) - 250g twarogu - 1 jajko - łyżeczka miodu - kropla aromatu waniliowego - szczypta sody czyszczonej - 1/4 szklanki mąki żytniej - 50 ml mleka - jogurt naturalny - dżem (w moim przypadku morelowy) Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajko, miód, mleko, sodę, mąkę i kroplę aromatu. Wszystko wymieszać. Smażyć placuszki na patelni teflonowj bez dodatku tłuszczu, aż się zarumienią. Po nałożeniu na talerz na placuszka rzucić łyżkę jogurtu i łyżkę dżemu. Myślę, że równie dobre było by z świeżymi owocami :)   Inspirację na danie zaczerpnęłam z książki "Gotuj zdrowo i ze smakiem" część 2 z NaturHouse (...)

Zobacz cały wpis na blogu »