KRYZYSOWE RACUCHY Z mojego życia. ETERYCZNAKARINA
WITAM, Dziś robiłam racuchy z jabłkami. Są mega szybkie bez drożdzy, z resztek nabiału typu śmietana 18 % , jogurt grecki , jogurt natualny (jednak on jako dodatek-raczej potrzeba gęstej konsystencji). Ja akurat dysponując tym co w lodówce stworzyłam z takie mixu ciasto. Składniki na 1 porcję : 250 ml nabiału z wyżej wymienionych lub mix (zależy co mamy w lodówce) 1 jajko , 3 ły (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Racuchy Kogelmogel
Racuchy 400 g jogurtu naturalnego typu grecki 2 jajka 1 opakowanie drożdży instant (7g) 300 g maki 2 duże jablka Wykonanie; Jogurt wraz z drozdzami i jajkami wymieszać na jednolitą masę, dodać mąkę oraz jablka pokrojone w mała kosteczke, wymieszać dokładnie. Ciasto w konsystencji jest bardzo gęste. Odstawić na godzine w ciepłe miejsce. (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
MAŚLANKOWE RACUCHY Z JABŁKAMI Karolina Snowarska
3 jabłka 10 dag masła 3 łyżki soku z cytryny 2 jajka 3 łyżki cukru szczypta soli 1 szklanka maślanki 50 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia olej cukier wymieszany z cukrem waniliowym do posypan (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
RACUCHY Z JABŁKAMI Jak najsmaczniej!
SZYBKIE RACUCHY Z JABŁKAMI SKŁADNIKI (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Racuchy z bananami Mam nadzieję, że schudnę
Racuchy z bananami - szklanka mleka - 2 jajka rozmiar M - 3/4 szklanki mąki pszennej - szczypta soli - 2,5 banana (miałam 2 banany, ale jeden z nich był dłuższy o połowę tego pierwszego) - 1 opakowanie cukry waniliowego - pół łyżeczki cynamonu - pół łyżeczki proszku do pieczenia - cukier puder do posypania - olej do smażenia Wszystkie składniki(oprócz banana) połącz w misce i miksuj mikserem. Banany rozgnieć widelcem i dodaj do pozostałych składników, miksuj do połączenia się składników. Jeśli (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Racuszki Twarogowe Mam nadzieję, że schudnę
Racuszki Twarogowe (nie mam zdjęcia, ale obiecuję, że gdy następnym razem je zrobię to zaktualizuje ten post) - 250g twarogu - 1 jajko - łyżeczka miodu - kropla aromatu waniliowego - szczypta sody czyszczonej - 1/4 szklanki mąki żytniej - 50 ml mleka - jogurt naturalny - dżem (w moim przypadku morelowy) Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajko, miód, mleko, sodę, mąkę i kroplę aromatu. Wszystko wymieszać. Smażyć placuszki na patelni teflonowj bez dodatku tłuszczu, aż się zarumienią. Po nałożeniu na talerz na placuszka rzucić łyżkę jogurtu i łyżkę dżemu. Myślę, że równie dobre było by z świeżymi owocami :) Inspirację na danie zaczerpnęłam z książki "Gotuj zdrowo i ze smakiem" część 2 z NaturHouse (...) Zobacz cały wpis na blogu » |