Kawa na bazie przypalanego cukru i alkoholu SZCZĘŚLIWE KLIMATY
Kawa na bazie przypalanego cukru i alkoholu: wódki, rumu Oto przepis na 1 filiżankę, szklankę lub kubek kawy (proponuję przezroczyste naczynie). Składniki: •mocna zaparzona z 2 łyżeczek dobra mielona kawa (użyłam expresu do kawy), •schłodzone mleko (zużywam 300 ml), •5 łyżek wódki albo rumu, •3 łyżeczki cukru + 2 łyżki wody, •¼ schłodzonej śmietanki łaciatej 30% o pojemności 250 ml, •dekoracja: szczypta kakao. Sposób przygotowania: W osobnej szklance ubijam mikserem śmietankę na zwartą masę śmietanową i odkładam na chwilę do lodówki. Następnie podgrzewam szklankę w której będzie przygotowana kawa. Ja rob (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Babka rumowa przepisy - Milki
CIASTO: Margaryna – 15 dag (...) Zobacz cały wpis na blogu » |