ZUPA KREM Z WYTŁOKÓW MARCHWIOWYCH Z SZYBKOWARU EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI : wytłoki z marchwi (ok 10 szt)+troszkę soku 3 cebule 2 ziemniaki 3-4 żabki czosnku ok 3 cm imbiru 0,5 l wywaru warzywnego 1 łyżka soli kłodawskiej 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki curry smietana lub serek wiejski bio natka pietruszki olej kokosowy nierafinowany do smażenia WYKONANIE W szybkowarze rozgrzewamy olej i wrzucamy pociętą w plastry cebulę. Po chwili dodajemy pokrojony w krążki czosnek, podsmażamy chwilę i zalewamy wywarem. Dodajemy marchew, pokrojonego w kostkę ziemniaka i imbir starty na tarce. Zamykamy szybkowar i gotujemy pod ciśnieniem 10 minut. Blendujemy. Jesli zupa jest za gęsta, dolewamy troszkę wody. Wylewamy na tal (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
ZUPA BOTWINKOWA Z SZYBKOWARU EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI : 2 pęczki botwinki 1 marchewka 1 pietruszka 5 ziemniaków kawałek selera 1 cebula czerwona kilka jajek 1 łyżeczka witaminy C w proszku (kwasku cytrynowego) sól ,pieprz śmietana WYKONANIE (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
ZUPA SZCZAWIOWA Z SZYBKOWARU EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI : duży pęczek szczawiu 1 cebula czerwona 5-6 ziemniaków kawałek pora kawałek selera 1 marchewka 1 pietruszka kilka jajek śmietana 1 łyżka płaska soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki witaminy C (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
FLAKI Z BOCZNIAKÓW EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI : 0,5 kg. boczniaków 3 marchewki 1 pietruszka 2 małe czerwone cebule kawałek selera 3-4 liście laurowe 4-5 ziela angielskie 2 ząbki czosnku smalec do smażenia opcjonalnie passata pomidorowa PRZYPRAWY : papryka ostra,słodka, majeranek, sól kłodawska, pieprz czarny, majeranek, przyprawa do flaków WYKONANIE (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
ZUPA GOŁĄBKOWA BEZ MIĘSA EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI : 1/2 kapusty białej 1 cebula czerwona 2-4 ząbki czosnku 1 marchewka kawałek selera 1 pietruszka przecier pomidorowy 2 szklanki ryżu PRZYPRAWY : sól kłodawska, pieprz ziołowy, majeranek, bazylia, 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe, czosnek granulowany, kurkuma WYKONANIE (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
ROSÓŁ BEZMIĘSNY Z SZYBKOWARU EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI : 3 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 cebula kawałek pora troszkę natki selera troszkę natki pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek sól , pieprz do smaku WYKONANIE Warzywa obieramy i wkładamy do szybkowaru. Zalewamy wodą (ty (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
KOTLECIKI Z CIECIERZYCY Z SOSEM PIECZARKOWYM EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI : 20 dag ciecierzycy 1 jajko 1/2 szklanki płatków owsianych 3-4 łyżki mąki żytniej typ 720 1 marchew 1/2 selera 2 duże czerwone cebule 7-8 ząbków czosnku oliwa z oliwek do smażenia 0,5 kg pieczarek serek wiejski PRZYPRAWY : sól kłodawska, pieprz ziołowy, curry, liść laurowy, kurkuma WYKONANIE (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
KAPUSTA Z GROCHEM Z SZYBKOWARU EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI : 30 dag grochu 0,5 kg kapusty kiszonej 2 cebule czerwone 4-5 ziemniaków 2-3 liście laurowe 4-5 ziela angielskie PRZYPRAWY : sól kłodawska, pieprz ziołowy, majeranek WYKONANIE   (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
ZUPA OGÓRKOWA Z SZYBKOWARU EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI : 5-6 ogórków kiszonych 1 marchewka 1 pietruszka pół selera 4-5 ziemniaków cebula śmietana 18% 3 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 łyżeczka soli kłodawskiej WYKONANIE (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
SPAGHETTI WARZYWNE EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI : 8 pieczarek 1 papryka 1 cebula 4-5 ząbków czosnku przecier pomidorowy makaron spaghetti oliwa z oliwek do smażenia PRZYPRAWY : sól kłodawska, pieprz ziołowy, kurkuma, zioła prowansalskie, sproszkowana pestka awokado WYKONANIE Warzywa kroimy w małą kosteczkę (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
KAPUŚNIACZEK Z SZYBKOWARU EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁASNIKI : 0,5 kg. kapusty kiszonej 4 ziemniaki marchewka pietruszka por cebula PRZYPRAWY : sól, pieprz ziołowy, sproszkowana pestka awokado, sproszkowana papryka słodka wędzona, majeranek WYKONANIE (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
ŻUREK Z SZYBKOWARU EKO KUCHNIA VIOLI
SKLADNIKI : 0,5 l żurku naturalnego 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera Kawałek pora 1 cebula 3-4 ząbki czosnku Łyżka chrzanu Śmietana Jajka Ziemniaki PRZYPRAWY : sól, pieprz ziołowy, 3 ziela angielskie, 2 listki laurowe, łyżeczka majeranku WYKONANIE Warzywa obrać ,przekroic na pół i wrzuc (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
ZUPA KREM Z SOCZEWICY I DYNI EKO KUCHNIA VIOLI
SKŁADNIKI : 1 dynia piżmowa 1 cebula czerwona 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki suszonej mięty (może być taka z torebeczki herbaty) 1/4 łyżeczki mielonego chili 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 1/2 litra wody (tyle , żeby dobrze zakryło składniki w garnku) 1 szklanka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka soli (...) Zobacz cały wpis na blogu » |