Wpisy zawierające słowo kluczowe tajski przysmak.
Tajski przysmak Przepisy kulinarne
Ta potrawa to autentyk. Przywieziona z Tajlandii, stanowi sztandarowe danie pewnego globtrotera. Uwaga: Nie dla każdego! Specyficzny posmak bambusa i trawy cytrynowej nie odpowiada wielu tradycyjnym podniebieniom. Kto jednak lubi kulinarne poszukiwania i swoje podróże zaczyna od poznawania regionalnych kuchni , będzie szczęśliwy. Jeśli planujemy zaprosić gości, upewnijmy się, że są tak samo otwarci na obce smaki jak my. Może się też okazać, że ostre tajskie curry czy trawa cytrynowa zagoszczą na naszym stole na dłużej. Warto eksperymentować, zwłaszcza, że te smaki wypróbowały już miliony ludzi, tyle, że na innym kontynencie. 1 kg piersi z kurczaka, ½ kg tajskiego ryżu jaśminowego, 1 słoiczek tajskiego ostrego curry (20 dag), 2 źdźbła trawy cytrynowej l (...) Zobacz cały wpis na blogu » |