Twaróg

Wpisy zawierające słowo kluczowe twaróg.


« najpopularniejsze słowa kluczowe

Racuszki Twarogowe Mam nadzieję, że schudnę

Racuszki Twarogowe (nie mam zdjęcia, ale obiecuję, że gdy następnym razem je zrobię to zaktualizuje ten post) - 250g twarogu - 1 jajko - łyżeczka miodu - kropla aromatu waniliowego - szczypta sody czyszczonej - 1/4 szklanki mąki żytniej - 50 ml mleka - jogurt naturalny - dżem (w moim przypadku morelowy) Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajko, miód, mleko, sodę, mąkę i kroplę aromatu. Wszystko wymieszać. Smażyć placuszki na patelni teflonowj bez dodatku tłuszczu, aż się zarumienią. Po nałożeniu na talerz na placuszka rzucić łyżkę jogurtu i łyżkę dżemu. Myślę, że równie dobre było by z świeżymi owocami :)   Inspirację na danie zaczerpnęłam z książki "Gotuj zdrowo i ze smakiem" część 2 z NaturHouse (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Pasta z oliwek Mam nadzieję, że schudnę

Pasta z oliwek -150g twarogu - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 3 suszone pomidory w oliwie - 8 czarnych oliwek - 1 średnia czerwona cebula - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz   Pomidory wyjąć z oliwy, odsączyć na ręczniku papierowym, drobno posiekać. Oliwki pokroić w plasterki. Czosnek i cebulę drobno posiekać. W misce rozgnieść twaróg widelcem, wymieszać z jogurtem, dodać pozostałe składniki.  Zmiksować na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.   Przepis zainspirowany z książki "Gotuj zdrowo i ze smakiem" część 2 z Nature House. (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Knedle serowe z koperkiem kulinaria

  Ilość porcji: 4   Składniki: * 80 dag tłustego sera twarogowego * 10 dag kaszy mannej * 4 jajka * szczypta soli * szczypta białego pieprzu * 2 łyżky koperku (świeży lub suszony) * 3 łyżki masła (do polania)   Przygotowanie: 1. Ser zmielić lub zmiksować wraz z kaszą manną, jajkami, solą, pieprzem i koperkiem. 2. Z otrzymanej masy formować knedle, gotować je w posolonej wodzie, wyjmować łyżką cedzakową po wypłynięciu na powierzchnię. 3. Podawać polane stopionym masłem wymieszanym z koperkiem.

Zobacz cały wpis na blogu »