Wpisy zawierające słowo kluczowe urządzenia gastronomiczne.
Niewielkie i podstawowe urządzenia gastronomiczne o których nie możesz zapomnieć Gastronomiczny blog
Gdy planujemy zagospodarowanie restauracyjnej kuchni w różne urządzenia gastronomiczne, zwykle przed oczami pojawia się nam obraz zaawansowanych narzędzi kuchennych. Tymczasem jest to błąd, ponieważ dużo zależy tu od szczegółów. Jakich? Garnek to podstawa Tak, garnek to w pewnym sensie urządzenie ga (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Okaż szacunek restauracji Restauracyjne dodatki
Jeżeli zdecydowaliśmy się na spróbowanie swoich sił we własnym biznesie, w dodatku jako swój pierwszy biznes, wybraliśmy biznes z branży gastronomicznej - z całą pewnością nie można nam odmówić odwagi. Branża gastronomiczna jest bardzo wymagająca, ale dająca też ogrom satysfakcji - jeżeli tylko potraktujemy ją tak, jak na to zasługuje, czyli z należnym jej szacunkiem. Okaż szacunek swojej restauracji (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Trwałe piece do pizzy w warsztatach Wierne piece do pizzy w zakładach
sprzęt do gastronomii stworzone są z analogicznych materiałów jak garnki czy piece konwekcyjno parowe, oprócz zalane są skorupkami o niskiej przyczepności , pozwalającymi na beztłuszczowe smażenie piece do pizzy. Do tego standardowych kształtów i łącznego wyzyskania otwarte są również patelnie o innej konstrukcji, służące do grillowania, smażenia w głębokim tłuszczu, smażenia jaj zasadzonych oraz typu wok (do przygotowania azjatyckich potraw). Smażenie polega na mocnym opalaniu surowca porządnie przygotowywanego), np. mięsa, ryb, wyrobów zbożowych, kartofli i in. warzyw albo niektórych produktów pod prostym ciśnieniem, w płynnym ośrodku pośredniczącym, najczęściej w gorącym tłuszczu, niekiedy w eliksirze z sach (...) Zobacz cały wpis na blogu » |