Schab Kurpiowski (Wędzony Parzony) Wędliny z Lutobroku
(...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Polędwiczki z boczkiem kulinaria
Składniki: * 2 poledwiczki wieprzowe * 20 dag wedzonego boczku, pokrojonego na cienkie, długie plastry * sól * grubo zmielony pieprz * olej Przygotowanie: 1. Polędwiczki umyć, osuszyć, pokroić na plastry grubości około 3 cm. Lekko rozbić dłonią. 2. Każdy plaster owinąć plasterkiem boczku, osuszyć, posypać pieprzem i solą, spiąć wykałaczką albo szpadką do szaszłyków. 3. Ułozyć na natłuszczonej blasze. Piec w temperaturze 190 st. C. Zobacz cały wpis na blogu » |
W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.
Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.