Babka pisakowa FIT Kuchnia własnoręcznie robiona
A teraz jeszcze coś w temacie poświątecznym na niedzielę jak znalazł, szybko, fit i pysznie :) Całkowity czas przygotowania wraz z pieczeniem 1 godz 30 min Ilość porcji : 12 Składniki: - 250 g masła - trzeba rostopić - 200 g mąki przennej - 150 g cukru pudru - 10 g skórki z cytryny ekologicznej :) - 4 jajka - 2 łyżki cukru waniliowego - 100 g mąki ziemniaczanej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: 1. Przygotować piekarnik (rozgrzać do temperatury 180 stC) i natłuścić i opruszyć mąką formę do upieczenia babki (najlepeij forma z kominem o średnicy ok. 22-24 cm). 2. Do naczynia wbić jajka i ucierajać dodać cukier puder, cukier waniliowy, skórkę z cytryny. 3. Następnie dodawać stopniowo mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia a na koniec dodac roztopione masło. 4. Ciasto przelać do przygotowanej formy. 5. Piec 40-50 (...) Zobacz cały wpis na blogu » |