Babka pisakowa FIT Kuchnia własnoręcznie robiona
A teraz jeszcze coś w temacie poświątecznym na niedzielę jak znalazł, szybko, fit i pysznie :) Całkowity czas przygotowania wraz z pieczeniem 1 godz 30 min Ilość porcji : 12 Składniki: - 250 g masła - trzeba rostopić - 200 g mąki przennej - 150 g cukru pudru - 10 g skórki z cytryny ekologicznej :) - 4 jajka - 2 łyżki cukru waniliowego - 100 g mąki ziemniaczanej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: 1. Przygotować piekarnik (rozgrzać do temperatury 180 stC) i natłuścić i opruszyć mąką formę do upieczenia babki (najlepeij forma z kominem o średnicy ok. 22-24 cm). 2. Do naczynia wbić jajka i ucierajać dodać cukier puder, cukier waniliowy, skórkę z cytryny. 3. Następnie dodawać stopniowo mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia a na koniec dodac roztopione masło. 4. Ciasto przelać do przygotowanej formy. 5. Piec 40-50 (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczaĂ⥠Ci coraz lepsze usĂ âugi. By mĂÂłc to robiĂ⥠prosimy, abyĂ âş wyraziĂ â zgodĂ⢠na dopasowanie treĂ âşci marketingowych do Twoich zachowaĂ â w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam czĂâ˘Ă âşciowo finansowaĂ⥠rozwĂÂłj Ă âşwiadczonych usĂ âug.
PamiĂâ˘taj, Ă Âźe dbamy o TwojĂ⌠prywatnoĂ âşĂâĄ. Nie zwiĂâ˘kszamy zakresu naszych uprawnieĂ â bez Twojej zgody. Zadbamy rĂÂłwnieĂ Âź o bezpieczeĂ âstwo Twoich danych. WyraĂ ÂźonĂ⌠zgodĂ⢠moĂ Âźesz cofnĂâŚĂ⥠w kaĂ Âźdej chwili.