Sos grzybowy kulinaria
Składniki: * 6-7 suszonych grzybów * 0,5 szklanki śmietany * sól, pieprz * 2 łyżki masła roślinnego * 2 łyżki mąki Przygotowanie: 1. Grzyby umyć i namoczyć na dzień przed przygotowywaniem sosu w dwu szklankach przegotowanej, letniej wody. 2. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie do miekkości - około 30 minut. 3. Wyjąć z wywaru i posiekać. 4. Z masła i mąki przygotowac rumiana zasmażkę. Rozprowadzić ją zimnym wywarem z grzybów. Doprawić do smaku solą i pieprzem i zagotować mieszając. 5. Po zdjęciu z ognia wlać śmietanę i dodać posiekane grzyby. Zobacz cały wpis na blogu » |
W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.
Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.