Zupa z pieczonych warzyw Matka Polka Postępowa
Mój ulubiony czas, czas smacznych, dojrzałych pomidorów i aromatycznej papryki... Czas pierwszych chłodów zachęca do zjedzenia ciepłej, rozgrzewającej zupki... ZUPA Z PIECZONYCH WARZYW Składniki warzywa do pieczenia: -Pomidory dojrzałe -papryka aromatyczna i mięsista -czosnek składniki  (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Zupa warzywna - niezbędna w diecie kapuścianej Mam nadzieję, że schudnę
- główka kapusty włoskiej (do1,5kg) [ja użyłam białej, bo w sklepie włoskiej nie znalazłam] - 5 pomidorów - 3 mniejsze papryki: zielona, żółta i czerwona - 3 duże cebule - 3 gałązki selera naciowego - 3 litry wody - kostka bulionu warzywnego - 2 listki laurowe - kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu - pół łyżeczki kminki - łyżeczka majeranku - 1 mała papryczka chili Kapustę poszatkowałam, wrzuciłam do garnka, dodałam przyprawy, kostkę bulionu, wodę. Gotowałam pod przykryciem na średnim ogniu około 20 minut. Pomidory obrałam ze skóry, z papryki usunęłam nasiona. Pomidory, paprykę, seler naciowy, cebulę pokroiłam w kostkę. Warzywa dodałam do gotującej się kapusty i gotowałam jeszcze około 20 minut. Na końcu doprawi (...) Zobacz cały wpis na blogu » |