Profil blogerki.
Lokalizacja | Elbląg |
Główny blog | gotowaniezsercem.blogi.pl » |
Data urodzenia | 1984-07-03 |
Wiek | 40 lat |
Ostatnia aktywność | 2 lata temu lub dawniej |
Składniki:
-ok. 1 kg surowego boczku
-ok. 1,2 kg małych młodych ziemniaków
-1/2 kg kiszonej kapusty
-2-3 ząbki czosnku
-1 marchewka
-sól
-pieprz ziołowy
-przyprawa do mięs
-olej
Ziemniaki myjemy i oczyszczamy ze skórek. Posypujemy przyprawą do mięs i skrapiamy olejem. Kapustę płuczemy, wyciskamy i dodajemy do niej tartą marchew. Prz (...)
Zobacz pełny wpis » |
Inna wersja faworków, ponieważ zamiast smażenia w głębokim tłuszczu faworki wylądują
w piekarniku.
Składniki:
-1,5 szklanki mąki pszennej
-3 żółtka
-3 łyżki gęstej śmietany
-2 dkg margaryny lub masła
-1 łyżka spirytusu
Z podanych składników zagniatamy ciasto, owijamy je folią i wkładamy na 60 minut do lodówki.
Wyjmu (...)
Zobacz pełny wpis » |
Składniki:
-filet z piersi kurczaka (ok. 30 dkg)
-por (20 dkg
-ser żółty tarty na dużych oczkach (2 duże łyżki)
-2 jajka
-2 łyżki mąki ziemniaczanej
-2 łyżki majonezu
-sól, pieprz, przyprawa warzywna do smaku
-olej do smażenia
Pierś z kurczaka kroimy w duże kostki (ok. 2x2 cm).
Pora kroimy w talarki. Pokrojoną pierś z (...)
Zobacz pełny wpis » |
4 średnie buraczki myjemy i gotujemy w skórce przez ok. pół godziny
-przelewamy zimną wodą,obieramy ze skórki
Buraczki tarkujemy na grubych oczkach.
Jedną średnią cebulę kroimy w drobniuteńką kostkę i posypujemy warzywkiem.
Na niewielkiej ilości oleju szklimy cebulkę, dodajemy potarkowane buraczki.
Wszystko mieszamy, skrapiamy (...)
Zobacz pełny wpis » |