Profil blogerki.
Lokalizacja | Krynica Zdrój |
Główny blog | fitlife.blogi.pl » |
Data urodzenia | 2002-06-16 |
Wiek | 22 lat |
Ostatnia aktywność | 2 lata temu lub dawniej |
Pieczone bataty z prażoną ciecierzycą i pomidorami z sosem czosnkowym
Uwielbiam takie dania, które są niesamowicie proste w wykonaniu, zajmują niewiele czasu, smakują obłędnie, a do tego są zdrowe i pożywne. Słodkie ziemniaki idealnie współgrają z kwaśnymi pomidorami i czosnkowym sosem. Prażona ciecierzyca dodaje dani (...)
Zobacz pełny wpis » |
Smoothie w 100% owocowe
Smoothie w 100% owocowe to podstawa zdrowej, smacznej diety, pełnej witamin i witalności. Uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Przygotujesz z kilku składników i zawsze się udają. Najlepszy sposób na owoce! Żadne kartonowe soki nie są tak dobre, jak smoothie! Do (...)
Zobacz pełny wpis » |
Ryż z orzechowym tofu
SOS
Sos sojowy jasny : 3 łyżki
Masło orzechowe : 2 łyżki
Tahini : 1 łyżka
Miód / Syrop klonowy : 3 łyżki
Sos sriracha : 2 łyżki
Czosnek : 3 ząbki
Tofu naturalne : (...)
Zobacz pełny wpis » |
Jedz zdrowo - słyszymy, gdy jest mowa o zdrowy stylu życia. Ale co to właściwie znaczy - jeść zdrowo? Oto kilka prostych zasad.
Nie można być głodnym - warto jeść regularnie, co trzy-cztery godziny, BEZ PODJADANIA w przerwach. Posiłki powinny być niewielkie objętościowo i pożywne. Warto zaplanowac sobie jadłospis i przygotować produkty do przygotowania posiłków. Przecz (...)
Zobacz pełny wpis » |
„Puszysty omlet” to danie bardzo proste, ale jednocześnie sycące – typowe małe danko.Przepis, który podaję stanowi jedynie bazę, które może stać się podstawą wielu wariacji.
Składniki na puszysty omlet
Baza: 2 jajka 2 łyżki mleka 2 łyżki mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli i cukru oliwa O (...)
Zobacz pełny wpis » |
KASZA JAGLANA Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ I JARMUŻEM
SKŁADNIKI
2 PORCJE
1/2 szklanki surowej kaszy jaglanej
2 ząbki czosnku
przyprawy: 1 i 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka wędzonej ostrej papryki
2 liście jarmużu
1 cukinia
1/2 cebuli
4 łyżki mieszanki pestek i orzechów (słonecznik, dynia, orzeszki pinii)
3 łyżki oliwy extra (...)
Zobacz pełny wpis » |
Uszka ze szparagami
Składniki na 3 - 4 porcje:
1 pęczek zielonych szparagów1 cukinia1 ząbek czosnkuskórka otarta z ½ cytrynyoliwa
300 g makaronu orchiette lub innego drobnegosól i czarny pieprzdo podania: świeża bazylia oraz migdałowy parmezan lub płatki drożdżowe
Przygotowanie:
W garnku zagotować (...)
Zobacz pełny wpis » |
Składniki na zielone tagliatelle mocno brokułowe z delikatnym serowym akcentem
-paczka tagliatelle
- pół kilogramapół kilograma świeżych lub mrożonych brokułów4 ząbki czosnkuszklanka tłustej śmietany
- co najmniej 18%dwie łyżki masłakawałek rokpola
-około 5 dag, czyli mniej więcej czubata łyżka/garść, albo dwie świeżo startego parmezanu
- (...)
Zobacz pełny wpis » |
Pasztet z buraków
Przygotowanie:
Buraki umyj, wysusz i zawiń każdy osobno w folię aluminiową.
Włóż do piekarnika i piecz przez w temp 200 stopni ok. 1-1,5 h, aż buraki będą miękkie (sprawdź za pomocą ostrego noża).
Gdy buraki już ostygną, obierz je ze skóry i pokrój w kostkę.
Migdały zmiel w malakserze na mąkę wr (...)
Zobacz pełny wpis » |
Placki ziemniaczane pieczone w piekarniku, to danie dla wszystkich fanów placków. Wychodzą one z tego przepisu bardzo smaczne i dużo mniej kaloryczne. Są chrupiące i należy je jeść zaraz po upieczeniu, bowiem twardnieją. Ale na twardość jest też rada - jeśli zostaną Ci pieczone placki i chcesz je zjeść np. na drugi dzień - włóż je do miski wraz z kilkoma kawałk (...)
Zobacz pełny wpis » |