Profil blogera.
Lokalizacja | Polska |
Główny blog | nawypasie.blogi.pl » |
Data urodzenia | 1990-02-18 |
Wiek | 34 lat |
Ostatnia aktywność | 2 lata temu lub dawniej |
Wszystkie wyroby sałatkowe i sałatkopodobne muszą być przechowywane w odpowiednich warunkach, ważna jest między innymi:
* odpowiednia temperatura przechowywania,
* odpowiednia wilgotność przechowywania,
* odpowiednie naświetlenie pomieszczenia do przechowywania,
* odpowiednie pojemniki ze stali nierdzewnej.
W kwestii pojemników ze stali nierdzewnej możem (...)
Zobacz pełny wpis » |
Worki cukiernicze to produkty, których nie może zabraknąć w kuchni. Głównie u osób, które bardzo często przygotowują słodkości w postaci tortów, babeczek lub innych, słodkich ciast. Produkty te są łatwo dostępne, ponieważ zakupić je można w sklepach z dodatkami do domów.
Akcesoria dla cukiernika
Słodycze uwielbiane s (...)
Zobacz pełny wpis » |
Przygotowywanie smacznych i wartościowych posiłków powinno opierać się nie tylko na doborze wysokiej jakości produktów, ale również na ich odpowiedniej obróbce. W ostatnim czasie wspomaga nas w tym wiedza nauka.
Wiedza kluczem do gotowania
Dzięki nabytej przez naukowców wiedzy z zakresu fizykochemicznych przemian, jakie zachodzą w prod (...)
Zobacz pełny wpis » |
Dobra szpryca do mięsa musi być solidna i wytrzymała, dlatego też godne uwagi są jedynie modele wykonane ze stali szlachetnej. Urządzenia wykonane z tego materiału, mogą pochwalić się dużą odpornością nie tylko na uszkodzenia mechaniczne, ale również na zarysowania i pęknięcia. Oryginalna szpryca od renomowanego producenta może służyć nawet przez kilkanaście lat, dlatego t (...)
Zobacz pełny wpis » |
W Polsce pokale do piwa cieszą się bardzo dużym zainteresowaniem, ale pomimo tego wiele osób nie ma zielonego pojęcia, czym one różnią się od zwykłych szklanek do piwa. W niniejszym artykule znajdą Państwo odpowiedzi na te i wiele innych pytań.
Czym są pokale?
Oryginalne pokale do piwa najprościej rzecz mówiąc to nic innego, jak bardzo wąska sz (...)
Zobacz pełny wpis » |
W ostatnim czasie coraz więcej osób inwestuje w silikonowe stolnice, dlatego też warto dowiedzieć się o nich nieco więcej. Mata silikonowa ma tą przewagę nad tradycyjnymi stolnicami, że ciasto podczas wyrabiania nie przykleja się, dzięki czemu nie trzeba podsypywać maty mąką. Warto wspomnieć również i o tym, że nie ma konieczności smarowania maty silikonowej tłuszcz (...)
Zobacz pełny wpis » |