Ciasta

Wpisy zawierające słowo kluczowe ciasta.


« najpopularniejsze słowa kluczowe

Okruszkowiec z jabłkami Gofry

Proste i bardzo szybkie do przygotowania ciasto z jabłkami, składające się z kruchych okruszków i owoców, w tym przypadku - jabłek i jeżyn. Najlepsze świeże, jeszcze ciepłe, podane z lodami i bitą śmietaną.

Zobacz cały wpis na blogu »
Ciasto z chałwą i bezami Desery

To ciasto z chałwą nie ma sobie równych! Słodycz dwóch mas, czekoladowej i chałwowej, została w nim połączona delikatnymi bezami. Ciasto pięknie wygląda i znakomicie smakuje. Upiecz je i zjedz jeszcze dziś na deser.

Zobacz cały wpis na blogu »
Ciasto orzechowo-kawowe Placki

Waniliowe kruche ciasto i krem kawowy z dużą ilością orzechów włoskich, zamknięte w jedną całość płatami lekkich wafli. Na wierzchu polewa czekoladowa i chrupiące słupki migdałów. Pyszne ciasto orzechowe dla wielbicieli kawowo-orzechowych smaków.

Zobacz cały wpis na blogu »
Tort szwarcwaldzki z wiśniami Placki

Tort szwarcwaldzki z wiśniami wygląda pięknie, a jeszcze lepiej smakuje. Niech rozpali cię aromat czekolady połączony z wiśniami.

Zobacz cały wpis na blogu »
Placek makowy Desery

Składniki na 32 porcje • Ciasto: • 1/2 kostki Kasi • 1/2 szkl.cukru (...)

Zobacz cały wpis na blogu »
Ciasteczka z galaretką Kuchnia

30 dag mąki 8 dag mielonych orzechów laskowych 10 dag cukru 1 cukier waniliowy 20 dag masła 2 żółtka 15 dag galaretki porzeczkowej cukier puder do posypania Zagnieć kruche ciasto z mąki, orzechów, cukru, cukru waniliowego, masła i żółtek. Ulep kulę, zawiń w folię, włóż na godzinę do lodówki. Ulep kulki o średnicy 2 cm, poukładaj je na blasze wyścielonej pergaminem. Trzonek drewnianej łyżki zanurzaj w mące, zrób dołek w każdej kulce. Podgrzej galaretkę, małą łyżeczką wlewaj ją do dołków w ciastkach. Piecz 15 minut w temp. 175°C. Posyp cukrem pudrem.

Zobacz cały wpis na blogu »

Drogi użytkowniku!

W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.

Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.

 Tak, zgadzam siÄ™ na nadanie mi "cookie" i korzystanie z danych przez Administratora Serwisu i jego partnerów w celu dopasowania treÅ›ci do moich potrzeb. PrzeczytaÅ‚em(am) PolitykÄ™ prywatnoÅ›ci. Rozumiem jÄ… i akceptujÄ™.

 Tak, zgadzam siÄ™ na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora Serwisu i jego partnerów w celu personalizowania wyÅ›wietlanych mi reklam i dostosowania do mnie prezentowanych treÅ›ci marketingowych. PrzeczytaÅ‚em(am) PolitykÄ™ prywatnoÅ›ci. Rozumiem jÄ… i akceptujÄ™.

Wyrażenie powyższych zgód jest dobrowolne i możesz je w dowolnym momencie wycofać poprzez opcję: "Twoje zgody", dostępnej w prawym, dolnym rogu strony lub poprzez usunięcie "cookies" w swojej przeglądarce dla powyżej strony, z tym, że wycofanie zgody nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania na podstawie zgody, przed jej wycofaniem.