Okruszkowiec z jabłkami Gofry
Proste i bardzo szybkie do przygotowania ciasto z jabłkami, składające się z kruchych okruszków i owoców, w tym przypadku - jabłek i jeżyn. Najlepsze świeże, jeszcze ciepłe, podane z lodami i bitą śmietaną. Zobacz cały wpis na blogu » |
Ciasto z chałwą i bezami Desery
To ciasto z chałwą nie ma sobie równych! Słodycz dwóch mas, czekoladowej i chałwowej, została w nim połączona delikatnymi bezami. Ciasto pięknie wygląda i znakomicie smakuje. Upiecz je i zjedz jeszcze dziś na deser. Zobacz cały wpis na blogu » |
Ciasto orzechowo-kawowe Placki
Waniliowe kruche ciasto i krem kawowy z dużą ilością orzechów włoskich, zamknięte w jedną całość płatami lekkich wafli. Na wierzchu polewa czekoladowa i chrupiące słupki migdałów. Pyszne ciasto orzechowe dla wielbicieli kawowo-orzechowych smaków. Zobacz cały wpis na blogu » |
Tort szwarcwaldzki z wiśniami Placki
Tort szwarcwaldzki z wiśniami wygląda pięknie, a jeszcze lepiej smakuje. Niech rozpali cię aromat czekolady połączony z wiśniami. Zobacz cały wpis na blogu » |
Placek makowy Desery
Składniki na 32 porcje • Ciasto: • 1/2 kostki Kasi • 1/2 szkl.cukru (...) Zobacz cały wpis na blogu » |
Ciasteczka z galaretką Kuchnia
30 dag mąki 8 dag mielonych orzechów laskowych 10 dag cukru 1 cukier waniliowy 20 dag masła 2 żółtka 15 dag galaretki porzeczkowej cukier puder do posypania Zagnieć kruche ciasto z mąki, orzechów, cukru, cukru waniliowego, masła i żółtek. Ulep kulę, zawiń w folię, włóż na godzinę do lodówki. Ulep kulki o średnicy 2 cm, poukładaj je na blasze wyścielonej pergaminem. Trzonek drewnianej łyżki zanurzaj w mące, zrób dołek w każdej kulce. Podgrzej galaretkę, małą łyżeczką wlewaj ją do dołków w ciastkach. Piecz 15 minut w temp. 175°C. Posyp cukrem pudrem. Zobacz cały wpis na blogu » |